Google Classroom

Tutoriale pentru Google Classroom   <–   Dați click pe linkul din stânga pentru a ajunge la tutoriale!

 

Google Classroom este una dintre platformele recomandate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru lucrul online cu elevii. Aceasta oferă posibilitatea atât profesorilor, cât şi elevilor, să încarce materiale, să posteze diverse anunţuri şi, special pentru profesori, să dea note materialelor lucrate de elevi şi încărcate aici. Pentru utilizarea Google Classroom este nevoie de conturi Google pentru toţi utilizatorii, precum şi de activarea licenţei Google.

Aplicaţia a fost lansată în anul 2014 şi este folosită în prezent de peste 20 de milioane de profesori şi elevi din întreaga lume. Are o interfaţă disponibilă şi în limba română, poate fi utilizată atât de pe computer, cât şi de pe un dispozitiv mobil cu sistem Android sau iOS, pot preda mai mulţi profesori, se pot pregăti cursurile în avans şi se comunică cu elevii în timp real.
Aplicația pentru educație Google Classroom este un serviciu gratuit pentru profesorii și elevii din orice școală și este inclusă în pachetul de aplicații Google pentru educație.

Avantajele Google Classroom pentru școală și profesori

Folosirea aplicației Google Classroom nu generează costuri suplimentare pentru școală pentru că acest serviciu este disponibil gratuit pentru educație. Economia de timp pentru profesori datorită utilizării la clasă a instrumentelor digitale moderne de predare și colaborare oferite de această platformă este un alt avantaj.

Cu Google Classroom profesorii își eficientizează timpul, își organizează mai bine lecțiile și comunică în timp real cu elevii. Aplicația permite crearea, colectarea și notarea temelor în mediul online. Profesorii pot vedea chiar înainte să ajungă în sala de clasă cine și-a terminat tema și pot oferi feedback direct fiecărui elev, pot posta anunțuri și întrebări. Astfel, comunicarea la clasă devine mai eficientă și, în același timp, se extinde și în afara orelor.

Avantajele Google Classroom pentru elevi și părinți

Cu ajutorul Google Classroom temele devin mult mai interesante și mai plăcute pentru elevi deoarece aplicația le permite să acceseze printr-un singur clic toate informațiile și materialele aferente lecțiilor.

Aplicația facilitează interacțiunea și colaborarea profesor – elev deoarece elevii pot să inițieze conversații cu profesorul și să adreseze întrebări la care pot primi răspuns în timp real, iar temele pot fi predate mai ușor de pe orice dispozitiv utilizat de către elevi (desktop, tabletă, smartphone).

Google Classroom le permite elevilor inserarea de imagini la întrebări și răspunsuri multiple în formularele Google (Google Forms).

Google Classroom oferă părinților posibilitatea să primească rezumate ale activității copiilor pentru a fi informați permanent cu privire la evoluția și rezultatele lor la școală.